Maurits “handieMan’ de WeertGitaar

Zijn lyrische, strakke, funky aanpak op bas, gitaren en samplers leidde tot zijn bijnaam ‘handieMan .. The Carpenter of Sound’. handieMan heeft als instrumentalist, producer en remixer een onmetelijke ervaring in het creëren en verrijken van slepende funky beats met kenmerkende bas- / gitaarlicks en verrassend samenvloeiende arrangementen in een mash up van psychedelische ritmes en gelaagde mysterieuze sferen.

handieMan bracht zijn goed ontvangen albums ‘.. Leaf te Enter’, ‘Four Dreams’ en ‘Use It’ wereldwijd uit op het Amerikaanse platenlabel Sunburn. Eind ’90 startte hij zijn eigen platenlabels: Tree-Top en Supertracks. Hierop bracht hij diverse underground gerelateerde albums uit met vele innovatieve producers en muzikanten. Werkt(e) o.a. samen met en voor Bass legend Bootsy Collins, Rappers: Brainpower, Rico (Opgezwolle) en Saxofonist Hans Dulfer, met wie hij het succesvolle album ‘Scissors uitbracht.

“Ik kom uit de funk hoek, daar heb ik geleerd met m’n gitaren en/of bassen in dienst te staan van het ritme en geluid kleuring . De muziek (ska / Reggae) van Mono stelt mij in staat dit met volle overgave en heel veel plezier in te passen.”

Vanaf 2 september 2013 start popmuzikant, producer en organisator Maurits ‘handieMan’ de Weert een nieuw muzikaal-educatief initiatief: De Apeldoornse Popschool. De Weert heeft met een jarenlange podiumervaring als muzikant zijn sporen in het popcircuit ruimschoots verdiend. Daarnaast initieerde en organiseerde hij vanuit zijn passie voor deze stroming o.a. het grootse popfestival van de Nederlandse Veluwe ‘Aaltjespop’ en won hiervoor de Kultingprijs, produceerde de succesvolle CD Scissors met saxofonist Hans Dulfer, verzorgde talloze jamsessies en workshops op poppodia in Nederland en begeleidde hij jonge talenten waaronder Brainpower, Rico (Opgezwolle), C-Mon & Kypski en Bastian (Jeugd van Tegenwoordig) naar een groter podium. De Weert wil met de Apeldoornse Popschool de popmuzikant in spé vanaf de eerste les leuke en uitdagende nummers leren spelen en geen suffe deuntjes die niemand kent.