Grace Souisa

Achtergrondzang

Toen ik begin 20 was, zong ik een jaar of twee als achtergrondzangeres in een familie- en vriendenband. Hoogtepunten waren een optreden in Hotel Suisse in 1986 en de Gigant in Apeldoorn. Iemand stuurde me laatst een cassetteband opname uit die tijd, waarop ik héél hoog de derde stem deed. De backing vocals, harmonieën zingen, is eigenlijk wat ik het liefste doe.

Pas toen ik eind 40 was, dus bijna dertig jaar later, heb ik het zingen weer opgepakt.

Doorslaggevend was de ontmoeting met mijn vriend Elroy. Hij inspireerde en motiveerde mij om weer muzikaal bezig te zijn en in 2014 startten we als duo: RoyCe.

Door onze muzikale activiteiten en interesses ontmoetten we andere muzikanten in en rond Apeldoorn, waaronder Martijn Koelemeijer. In de zomer van 2016 vroeg Martijn ons om met zijn band MONO de studio in te gaan en de achtergrondzang te verzorgen. Dat was ontzettend leuk en voor mij mijn eerste studio ervaring!

In de herfst van 2017 nam Martijn opnieuw contact op. Nu met de vraag of we een aantal optredens mee wilden doen, o.a. tijdens Serious Request 2017.

Sindsdien treffen we elkaar wekelijks om te oefenen, want Elroy en ik zijn tot ons beider plezier opgenomen in de vaste bezetting van MONO!