Elroy Hasselt

Achtergrondzang – Rap – Sologitaar

Als 9-jarig jongetje begon ik met gitaar spelen. Mijn eerste band was een schoolband, Under cover. Tijdens mijn studententijd in de jaren ’90 deed ik in de multi-vocale band Youzzah! naast het gitaarwerk ook de zang en dat ging me eigenlijk heel goed af.

Bij de 3-mans powerband Schmo begon ik met het schrijven van eigen nummers. Stevige funk rock, maar ook enkele ballads.

Toen ik door de jongens van Shakey Ground gevraagd werd om bij hun te zingen en gitaar te spelen, vond ik dat een hele eer. Stuk voor stuk gasten die ik erg hoog heb zitten.

Ongeveer rond diezelfde periode speelde ik ook nog in een akoestisch trio Basic Groove.

De band Brasco ontstond in het nieuwe millennium en dat was het begin van geheel eigen werk. Dat zette zich voort met Wood, dat we aanvankelijk het predicaat sci-fi-blues gaven, omdat het experimenteel en vernieuwend was. Voor mij ook, omdat ik van gitaar naar bass switchte. Met zowel Brasco als Wood hebben we CD’s uitgebracht die ik mede geproduceerd heb. Het is voor mij een geweldige ervaring dat al deze CD’s lovende recensies hebben gekregen van erkende Nederlandse en Britse muziekbladen.

Mijn vriendin Grace leerde ik al zingende kennen en we besloten vrij snel daarna om als duo RoyCe samen zingend door het leven te gaan. Eigenlijk ben ik me door haar nóg meer gaan richten op vocalen en harmonieën.

Doordat Grace in 2016 The GRiT interviewde, kwam ik na twintig jaar weer in contact met vroegere studievriend Michel, leadzanger/bassist van deze band. En een aantal weken daarna mocht ik me als tweede gitarist bij deze rockband aansluiten.

Ik kan niet vaak genoeg en niet lang genoeg met muziek bezig zijn. Maar ik had nooit zien aankomen dat ik in een Nederlandstalige reggae band zou spelen. En al helemaal niet dat ik dat zo waanzinnig leuk zou vinden! Wat een feest om samen met Grace deel van MONO te zijn!!